tiistai 28. elokuuta 2012

Päikkärit


 ..Joskus sateiset päivät ja pieni flunssainen olo on hyvä asia..


..varsinkin kun voi kääriytyä uuden superpehmoisen torkkupeiton alle..

 

..laittaa pää tyynylle ja torkahtaa hetkeksi..

 

 ..ja jos ei nukuta, voi selailla lehtiä ja hakea uusia ideoita sisustukseen..

..sateista nauttien..

-Ilona-

maanantai 27. elokuuta 2012

Tervetuloa!


Kamalan pitkä tauko siitä kun viimeksi päivitin blogia.. En kehtaa edes pahoitella, taas. Olen monia kuvia ottanut ja ajatellut päivittäväni niitä tänne, mutta aina on tullut jotain "tärkeämpää". Pihahommia on jatkettu edelleen. Maalaushommat on loppusuoralla ja terassikin valmistuu pikkuhiljaa. Etupihalla olemme siivonneet pihaa puuroskasta ja valmistelleet sisääntuloa ja toisen terassimme pohjia valua varten.

Mutta nyt mennään sisätiloihin, tervetuloa!


Eteisestä käytävälle.. Eteinen ei paljon esittelyjä kaipaa. Sieltä löytyy peililiukuovien takaa paikka kengille ja takeille ja toisen oven takana on hyllyt koreille...huiveille, pipoille, hatuille ym..


Käytävän toisessa päässä on keittiö ja olohuone. Käytävän varrella kaikki neljä huonetta ja ovi kodinhoito- ja kylpyhuoneeseen, sekä saunaan. Pariovien takana on elokuvateatteri. Viereinen huone on vierashuone ja käytävän perällä on makuuhuone. Toisella puolella käytävää ovet työhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen.

Näkymä käytävän päästä olohuoneeseen. Takan takana on kattoon asti ulottuva lasi, jonka takana molemmilla puolilla led-nauha. Valo pääsee todella oikeuksiinsa illan hämärtyessä. Oikea katseenvangitsija mielestäni :)



Mustissa kehyksissä käytävällä kuvia rakkaista ihmisistä ja paikoista. Ajatuksena on ripotella tärkeitä kuvia muuallekin kotiin. Kunhan ensin pääsen vauhtiin...



Pihahommien lomassa, olen kerennyt hieman ompelemaankin. Tyyny valmistui sateisena iltana sillävälin kun miehet nikkaroivat terassia. Tein tyynyn valkoisesta jämä kankaasta, joka jäi yli vierashuoneen verhoista. Kankaan päälle ompelin pöytätabletin. Ostin pöytätabletteja kaksi ja toinen komeileekin aulassa lipastonpäällä lasimaljakon alla. Tyynyn kiinnitin toisesta päästä ommellen ja toiseen päähän nipsutin kaksi purjerengasta.


..Ja on täällä sisällä ehditty tehdä olohuoneen ja keittiön verhotkin..



Olohuoneen verhoihin on ommeltu valkoisten verhojen jatkoksi tummanharmaata kangasta kaksinkerroin. Verhoista tuli jämäkämmät ja tumma alaosa ryhdittää muuten valkoista verhoa. Tummanharmaasta kankaasta ommeltiin keittiöön yksinkertaiset kapat.

Verhoilu jatkukoon myöhemmin.

Ps: Vaikka mökkikauden päätösjuhlaa olemme perinteisesti viettäneet mökillämme, emme tälläkertaa jaksaneet lähteä kotoa mihinkään. Kesän hulinat ja talon rakennuspuuhat ovat vieneet voimia ja oli mukavaa olla vaan kotona (vaikkakin pihahommia tehtiin koko viikonloppu).
 Mökkikauden päätösjuhlaa vietettiin perjantaina mieheni mumman mökillä ihan tässä lähellä. Mumma paistoi meille muurinpohjalättyjä ja voin kertoa, että olivat kyllä makoisia :)
(lettuhillon ja kermavaahdon kera).


Lurpsis!

-Ilona-


sunnuntai 12. elokuuta 2012

Viikonlopun puuhaa

Viikonlopun puuhaa..


..maalausta ja vielä vähän lisää maalausta.. 


Meillä oli nosturi apuna korkeiden paikkojen maalauksessa.


Aloitimme terassin teon. Ylhäältä täytyy vielä maalata tummat palkit uudelleen. Sävy on tällähetkellä hieman liian vaalea ja haluan ne todella tumman harmaiksi. Siitä syystä palkit saivat sottaantua hieman valkoiseen maalin, koska uudelleenmaalaus harmaalla on jokatapauksessa luvassa myöhemmin :) 
Työ täytyy kuitenkin suorittaa telineiltä, joten en ole vielä ihan varma kuka tuonne ylhäälle kiipeää. Itse kyllä roikun siellä vuosi sitten, kun maalasin palkit ensimmäisenkerran harmaalla. Eli luulenpa että homma lankeaa minulle :/


Ehkä tänään saamme terassia taas eteenpäin. Pieni sadekaan ei tekemistä haittaa katoksen alla.
Terassi tullaan myöhemmin vielä kiertämään rimoituksella ja osassa pilareita rimoitus nostetaan ylhäälle asti. Katsotaan kuinka paljon saamme vielä tänä syksynä aikaiseksi..


.. ja tottakai olemme nauttineet kiireettömistä viikonlopun aamuista kahvin ja hyvien aamupalojen kera. Löysinpä kaapista pienen palan Daim-suklaatakin :)

Mutta nyt työvaatteet päälle ja terassin tekoon.

-Ilona-

tiistai 7. elokuuta 2012

Taloa rakentamassa; rakennusvaihe osa 3.


Ulkoverhoilun jälkeen siirryimme sisähommiin kirjaimellisesti säältä suojaan.
Ulkona talvi teki tuloaan ja vaikka sisälläkään ei lämmin ollut töitä tehdä, olimme ainakin suojassa sateelta ja tuulelta.

Vuorossa oli villojen laittoa, väliseinien tekoa, levytystä, muurausta, sähkö- ja putkitöitä... ja voih, vaikka mitä muuta!


Jokainen työvaihe tuntui ensiksi innostavalta ja mukavalta..mutta niin vain kävi että aikamme villausta tehtyämme, tuli pieni kyllästyminen siihenkin puuhaan. Olisi niin mielellään jo siirtynyt seuraavaan vaiheeseen, mutta silti jokainen työvaihe tehtiin huolella ja tarkasti.



Tässä väliseinät ovat jo paikallaan ja levytys on aloitettu. Sähkötyöt etenivät myös työvaiheiden mukana. Sisähommissa käytimme lisäapuna työmiestä. Itse en pystynyt olla aina raksalla tekemässä, sillä sairastelin koko talven ajan keuhkoputkentulehdusta ja jouduin sitkeän flunssan kierteeseen. Ainut apu minusta oli tavaroiden tilaamisessa ja eväiden viemisessä rakennustyömaalle.

..Ja tietysti henkisenätukena.. Vaikkakin välillä oma oleminen sairaana kotona tuntui raskaammalta kuin se että olisin ollut apuna raksalla. Turhauttava lienee oikea sana.



Home Spa :)

Ylemmässä kuvassa näkyy kodinhoitohuoneen/pukuhuoneen ja pesuhuoneen välinen muurattu seinä. Seinän päällä on aukko johon laatoitusten jälkeen asennettiin lasi. Paljastan myöhemmin koko komeuden valmiina.


Maalaushommia emme juurikaan tehneet itse vaan meillä oli maalari suorittamassa työtä. Voinkin sanoa, että työnjälki on moitteetonta ja seinät ovat saaneet kehuja myös vierailtamme. Pinnat ovat tasaiset eikä levyn saumoja tai ruuvinreikiä näy missään. Olemme erittäin tyytyväisiä itsekkin siihen, että ammattilainen hoiti homman puolestamme.

Kuvasta näkeekin että kitattavia ruuvinreikiä ja saumoja oli paljon. 
Käytävä on alemmassa kuvassa jo maalattu pohjamaalilla.


 Ja aina niin nauravainen siskon poika kävi meitä raksalla ilahduttamassa :)

 

Lisää taloaiheisia kuvia myöhemmin..
ps. Koska tämä sade oikein loppuu vai vaihtuuko olomuoto suoraa vedestä lumeen?!
-Ilona-


torstai 2. elokuuta 2012

Taloa rakentamassa; rakennusvaihe osa 2.


Talon kivijalka valmiina.. Tilanne alkoi hieman hahmottumaan ja etenemään selkeästi, kun jotain näkyvää talosta alkoi tulla esiin.. Hyvät kesäsäät vielä jatkuivat ja oli mukavaa tehdä ilta-auringon lämmössä omaa kotia.

 "Styroksin laittoa".
"Tämä oli mukavaa, kun talo kasvoi korkeutta ja alkoi hahmottua".

  "Terassin pilaripuiden maalausta".  

Koska teimme taloa itse, vain vähän ulkopuolista apua käyttäen, täytyi jokaisessa työvaiheessa olla mukana. Myös minun täytyi kiipeillä korkealla, kantaa raskaita juttuja, opetella käyttämään koneita ja työkaluista muutakin kuin vasaraa ja pistosahaa..Ja ihan hyvin kaikki sujui- välillä hammasta purren :)


 Tässä terasin pilarit ja tummaksi maalatut palkit ovat jo paikallaan ja ainakin osa aluskatteesta. Jossain vaiheessa ilmestyi miehille pipot päähän.. eli syksy alkoi tehdä tuloaan ja ilman viilenivät..


Tässä pihakeittiömme ennen taukotuvan saapumista paikalle. Eväät piti joka päivä pakata mukaan töiden jälkeen. Kahvit termariin, eväsleivät rasiaan. Mikro mahdollisti makaroonilaatikot, nakkikeitot ym. muitten ruokien lämmityksen.
Välillä haettiin hampparit tai pizzaa ruoaksi, kun samat eväät alkoivat kyllästyttää.

Oikeastaan eväiden samankaltaisuus ei kyllästyttänyt niin paljoin, kuin se että eväitä täytyi ylipäätään joka päivä tehdä mukaan.. Kylmälaukusta tuli uusi käsilaukku vuoden ajaksi..



Tässä tuulensuojalevyt jo melkein kaikki paikoillaan. Tämä oli minun hommaani. Vaikka levyt olivatkin isoja, niitä oli helppo käsitellä; leikata, nostaa ja kiinnittää paikoilleen. Tämän jälkeen oli vuorossa ikkunoiden asennus- ikkunat olivatkin jo saapuneet paikalle. Ahaa- näköjään taukotupakin on tuotu tontille. Kuvassa siitä näkyy pieni kulma ikkunoiden vieressä. Taukopaikka lisäsi mukavuutta. Välillä päästiin lämmittelemään ja eväiden valmistus oli huomattavasti helpompaa :)


Ikkunat ja tuulensuojalevyt paikoillaan. Seinissä koolaus ja pihassa kuorma ulkoverhouspaneelia. Kattokin on saatu paikalleen. Valitsimme talolle katoksi aidon konesaumakaton. Sävynä tummanharmaa.

Kun nyt muistelen tätä vaihetta, muistan että olo oli hyvä kun olimme saaneet katon ja ikkunat paikalleen. Ulkoverhouksen jälkeen oli huojentunut olo sillä lumi satoi maahan ensikerran verhousta tehdessä.

  

Panelointia pimeässä.. ja päivänvalossa..



"Vain viikonloppuisin oli mahdollisuus tehdä töitä päivänvalossa, sillä töiden jälkeen tontille saapuessamme oli jo iltahämärää ja pian tarvittiin työvaloja avuksi". 

 

..ja tässähän sitä lunta jo onkin. Onneksi ulkoverhous oli jo melkein valmis. Hetkeksi tuntui että lumi antoi lisävaloa, mutta taisipa tämäkin ensilumi sulaa hetkessä pois.


Paneloinnin jälkeen saimme siirtyä sisätiloihin. Lattiavalun jälkeen aloitimme seinien villauksen ja sisähommat..


..Ja niistä sisähommista kerron teille tuonnempana..

-Ilona-