tiistai 7. elokuuta 2012

Taloa rakentamassa; rakennusvaihe osa 3.


Ulkoverhoilun jälkeen siirryimme sisähommiin kirjaimellisesti säältä suojaan.
Ulkona talvi teki tuloaan ja vaikka sisälläkään ei lämmin ollut töitä tehdä, olimme ainakin suojassa sateelta ja tuulelta.

Vuorossa oli villojen laittoa, väliseinien tekoa, levytystä, muurausta, sähkö- ja putkitöitä... ja voih, vaikka mitä muuta!


Jokainen työvaihe tuntui ensiksi innostavalta ja mukavalta..mutta niin vain kävi että aikamme villausta tehtyämme, tuli pieni kyllästyminen siihenkin puuhaan. Olisi niin mielellään jo siirtynyt seuraavaan vaiheeseen, mutta silti jokainen työvaihe tehtiin huolella ja tarkasti.Tässä väliseinät ovat jo paikallaan ja levytys on aloitettu. Sähkötyöt etenivät myös työvaiheiden mukana. Sisähommissa käytimme lisäapuna työmiestä. Itse en pystynyt olla aina raksalla tekemässä, sillä sairastelin koko talven ajan keuhkoputkentulehdusta ja jouduin sitkeän flunssan kierteeseen. Ainut apu minusta oli tavaroiden tilaamisessa ja eväiden viemisessä rakennustyömaalle.

..Ja tietysti henkisenätukena.. Vaikkakin välillä oma oleminen sairaana kotona tuntui raskaammalta kuin se että olisin ollut apuna raksalla. Turhauttava lienee oikea sana.Home Spa :)

Ylemmässä kuvassa näkyy kodinhoitohuoneen/pukuhuoneen ja pesuhuoneen välinen muurattu seinä. Seinän päällä on aukko johon laatoitusten jälkeen asennettiin lasi. Paljastan myöhemmin koko komeuden valmiina.


Maalaushommia emme juurikaan tehneet itse vaan meillä oli maalari suorittamassa työtä. Voinkin sanoa, että työnjälki on moitteetonta ja seinät ovat saaneet kehuja myös vierailtamme. Pinnat ovat tasaiset eikä levyn saumoja tai ruuvinreikiä näy missään. Olemme erittäin tyytyväisiä itsekkin siihen, että ammattilainen hoiti homman puolestamme.

Kuvasta näkeekin että kitattavia ruuvinreikiä ja saumoja oli paljon. 
Käytävä on alemmassa kuvassa jo maalattu pohjamaalilla.


 Ja aina niin nauravainen siskon poika kävi meitä raksalla ilahduttamassa :)

 

Lisää taloaiheisia kuvia myöhemmin..
ps. Koska tämä sade oikein loppuu vai vaihtuuko olomuoto suoraa vedestä lumeen?!
-Ilona-


4 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia! Joo, toivottavasti sade pian vähenee..ennen sitä lumeakin. Tänään sai pukea jo syksyn ekan neuleen, sen verran koleaa oli.

  VastaaPoista
 2. Kyllä täälläkin on jo neuleet nostettu sieltä vaatekaapin ylimmältä hyllyltä kerrosta alemmaksi. Koleaa todella on ollut ja neuleiden lisäksi lisälämpöä pukeutumiseen on tuotu erilaisilla huiveilla ja kaivoinpa kevät-syksy nilkkurit kaapinperukoilta jalkaani. Ei enää tarkene ballerinoilla sandaaleista puhumattakaan :( Onko se sitten todella niin, että syksy on saapunut?

  VastaaPoista
 3. Mukava seurata tällaisen projektin kulkua. Minkälaisessa aikataulussa saatte talon valmistumaan? Olen itse aikoinaan rakentanut omaa taloa ja kun en halunnut palkata paljon apujoukkoja rakentamiseen kului kauan!!

  VastaaPoista
 4. Moi Jarkko!
  Alle vuosi meni siihen että pääsimme muuttamaan.. Mutta edelleen on paikkoja kesken. Niinhän sitä sanotaan että omakotitalo on ikuisuus projekti :) Vielä on pihoja laittamatta, pieniä juttuja maalaamatta.. ja sisällä muutama lista pois paikoiltaan.. :)

  VastaaPoista