torstai 2. elokuuta 2012

Taloa rakentamassa; rakennusvaihe osa 2.


Talon kivijalka valmiina.. Tilanne alkoi hieman hahmottumaan ja etenemään selkeästi, kun jotain näkyvää talosta alkoi tulla esiin.. Hyvät kesäsäät vielä jatkuivat ja oli mukavaa tehdä ilta-auringon lämmössä omaa kotia.

 "Styroksin laittoa".
"Tämä oli mukavaa, kun talo kasvoi korkeutta ja alkoi hahmottua".

  "Terassin pilaripuiden maalausta".  

Koska teimme taloa itse, vain vähän ulkopuolista apua käyttäen, täytyi jokaisessa työvaiheessa olla mukana. Myös minun täytyi kiipeillä korkealla, kantaa raskaita juttuja, opetella käyttämään koneita ja työkaluista muutakin kuin vasaraa ja pistosahaa..Ja ihan hyvin kaikki sujui- välillä hammasta purren :)


 Tässä terasin pilarit ja tummaksi maalatut palkit ovat jo paikallaan ja ainakin osa aluskatteesta. Jossain vaiheessa ilmestyi miehille pipot päähän.. eli syksy alkoi tehdä tuloaan ja ilman viilenivät..


Tässä pihakeittiömme ennen taukotuvan saapumista paikalle. Eväät piti joka päivä pakata mukaan töiden jälkeen. Kahvit termariin, eväsleivät rasiaan. Mikro mahdollisti makaroonilaatikot, nakkikeitot ym. muitten ruokien lämmityksen.
Välillä haettiin hampparit tai pizzaa ruoaksi, kun samat eväät alkoivat kyllästyttää.

Oikeastaan eväiden samankaltaisuus ei kyllästyttänyt niin paljoin, kuin se että eväitä täytyi ylipäätään joka päivä tehdä mukaan.. Kylmälaukusta tuli uusi käsilaukku vuoden ajaksi..Tässä tuulensuojalevyt jo melkein kaikki paikoillaan. Tämä oli minun hommaani. Vaikka levyt olivatkin isoja, niitä oli helppo käsitellä; leikata, nostaa ja kiinnittää paikoilleen. Tämän jälkeen oli vuorossa ikkunoiden asennus- ikkunat olivatkin jo saapuneet paikalle. Ahaa- näköjään taukotupakin on tuotu tontille. Kuvassa siitä näkyy pieni kulma ikkunoiden vieressä. Taukopaikka lisäsi mukavuutta. Välillä päästiin lämmittelemään ja eväiden valmistus oli huomattavasti helpompaa :)


Ikkunat ja tuulensuojalevyt paikoillaan. Seinissä koolaus ja pihassa kuorma ulkoverhouspaneelia. Kattokin on saatu paikalleen. Valitsimme talolle katoksi aidon konesaumakaton. Sävynä tummanharmaa.

Kun nyt muistelen tätä vaihetta, muistan että olo oli hyvä kun olimme saaneet katon ja ikkunat paikalleen. Ulkoverhouksen jälkeen oli huojentunut olo sillä lumi satoi maahan ensikerran verhousta tehdessä.

  

Panelointia pimeässä.. ja päivänvalossa.."Vain viikonloppuisin oli mahdollisuus tehdä töitä päivänvalossa, sillä töiden jälkeen tontille saapuessamme oli jo iltahämärää ja pian tarvittiin työvaloja avuksi". 

 

..ja tässähän sitä lunta jo onkin. Onneksi ulkoverhous oli jo melkein valmis. Hetkeksi tuntui että lumi antoi lisävaloa, mutta taisipa tämäkin ensilumi sulaa hetkessä pois.


Paneloinnin jälkeen saimme siirtyä sisätiloihin. Lattiavalun jälkeen aloitimme seinien villauksen ja sisähommat..


..Ja niistä sisähommista kerron teille tuonnempana..

-Ilona-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti