lauantai 8. syyskuuta 2012

Pintakuviointia


Ja täältä tulisi nyt niitä lupaamiani kuvia pintakuvioinnista..
..Ensin muottiin valutettiin betoni suoraa betoniautosta..Betonin pinta tasoitettiin..Betonin pintaan heitettiin väriaineet, jonka jälkeen betonin annettiin kuivua tarpeeksi kuvion painamista varten..
(Yleensä kuivumisaika on noin parituntia, mutta meidän betonin kuivumiseen haluttuun kovuuteen kesti jostain syystä tuplasti kauemman)..Muotit asetellaan vieretysten oikeaan järjestykseen, jonka jälkeen niiden päälle astutaan ja kuvio painetaan betoniin..


Kuvio painetaan koko alueelle astumatta kertaakaan suoraan betoniin vaan pinnan päällä kuljetaan muottien avulla.. Pintaan on heitetty ennen painamista harmaa jauhe, joka estää betonin tarttumisen muottiin ja hylkii mahdollisia vesisateita myös.


Pintaan emme ole itsekkään voineet vielä astua, sillä kuivuminen lopulliseen kovuuteen kestää melko kauan.
Pinnasta tullaan viikonlopun aikana pesemään tuo harmaa jauhe pois.
Kuvio kuviolta kohti valmista pintaa..


Jauheen pesemisen jälkeenkään pinta ei vielä paljasta todellista väriään ja kuivuminen jatkuu yhä. Vasta noin viikon kuluessa miehet tulevat vielä levittämään pinnalle lopullisen kerroksen, aineen joka viimeistelee pinnan.

Jännityksellä odotan pinnan valmistumista..


Tässä näkyy työn tekijät.

Olimme ensin ajatelleet pihalaattaa, mutta mielestäni tämä on kiva vaihtoehto laatalle.
Parhaita puolia lienee pinnan kestävyys, rikkaruohot ja routa eivät pintaan vaikuta, värit säilyvät pinnassa, se ei ole liukas..
..ja viimeisenä se, että voimme antaa ammattimiesten hoitaa homman meidän puolestamme.. :)

Ja täältä lisätietoa ja lisää kuvia tuotteesta
http://www.lakeudenpintakuviointi.fi/

-Ilona-

2 kommenttia:

  1. Upea!!
    En ole moisesta kuullutkaan...hieno tulee!

    VastaaPoista
  2. Luulenpa myös että tästä tulee hieno. Itse bongasimme tämän jutun pari vuotta sitten messuilta. Jos kurkkaat firman nettisivuille näet miten monipuolisesti tätä tekniikkaa voi hyödyntää. Onnistuu myös seinille. Ja puun näköiset pihatakat ja muut.. todella hienoja!
    (Luulen että tähän voi jäädä koukkuun) :)

    VastaaPoista