sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kankaan painantaa ja ompelua

Sunnuntai päivän pikku puuhasteluja..


Tänään pääsin pitkästäaikaa lempipuuhiini.. Pääsin tekemään käsilläni jotain muutakin kuin lapiontia, sahausta, naulausta... 


 Korista pilkistää ihania valkoisia huopia, joihin ompelin pellavaiset merkit.

Vaikka ulkona on jo viileää, ei terassikauden tarvitse olla ohi. Pimenevät ja viilenevät illat eivät saa estää nauttimasta vapaailloista terassilla. 
(Varsinkaan kun olemme juuri saaneet sen valmiiksi ja uudet terassikalusteet on ostettu).

 

Ihaniin huopiin voi kääriytyä viileällä ja villasukat ovat tietysti ehdoton lämmittäjä terassilla.Painoin pellavaan erilaisia tekstejä sabluunoilla ja valkoisella peittovärillä.
(Jotenkin teksteistä tuli hieman meriaiheisia, mikä pieninä ripauksina toimiikin sisustuksessa ja on myös minun mieleeni sopiva aihe).


Mielestäni näistä huovista tuli ihanat. Nyt voi mukavasti nauttia viikonlopun viileistä illoista ulkona yhdessä ystävien kanssa.. Eikä tarvitse palella..

..Innostuin taas kovasti näistä käsitöistä.. Samalla tekniikalla jatkan puuhasteluja terassille.. Tyynyjä, terassitossuja.. Ehkä kuvia myöhemmin..

-Ilona-
5 kommenttia:

 1. Kiitoksia! Pellava on aina niin ihana materiaali kankaanpainannassa.. Kuviot ovat aina onnistuneita, vaikka väri ei pysyisikään täysin hallinnassa.. Pellava on ominaisuudeltaan niin rosoinen ja aitoa materiaali.. :)
  (Himohan näihin tuli- nyt vain lisää painamaan).

  VastaaPoista
 2. Kiva idea noihin huopii =) Sopiiko kysyä millä nuo tekstit teet? Onko ne vaan kankaaseen tarkoitettuja?
  Itse en ollenkaan taida tuota käsityötaitoa kankaiden kanssa kun käsissä pysyy vaan puu ja puutyökalut ;)

  VastaaPoista
 3. Olen painanut tekstit kirjainsabluunalla. Sabluuna on metallia ja olen ostanut kirjain- ja numerosabluunat sisustusliikkeestä (nimeä en muista). Toiset pitävät näitä sabluunoita koristeena kotona, mutta omani ovat jo niin valkoisen maalin töhrimät, ja ostin ne alunperinkin askartelupuuhiin. Peittopasta on tekstiilille tarkoitettu ja sitähän saa alanliikkeistä, käsityö- ja askarteluliikkeistä.. Näillä eväillä helppoon kankaanpainoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle Ilona... tarvii laittaa etsien noita sabluunoita ja todennäköisesti juurikin niitä metallisia jotta ovat sit pitkäikäisia ja kestävät kayttöä. Sapluunaa jaa maalia niin saan noihin puisiin sisustustekeleisiini sit siistit tekstit =)

   Oon toki vasta aloittanatu nuo omat askartelupuuhat niin kuin bloggauksenkin mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa =)

   Poista