sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Taloa rakentamassa; suunnitteluvaihe

Olimme haaveilleet omasta talosta mieheni kanssa jo jonkin aikaa. Olimme puhuneet siitä, minkälaisen talon joskus rakentaisimme, minkä tyylinen se tulisi olemaan ja mitä ominaisuuksia siltä kaipaisimme.


Kun rakentaminen tuli ajankohtaiseksi ja saimme tontin, innostuin todenteolla talon suunnittelusta.
Ideoita haettiin jatkuvasti. Netistä, lehdistä, messuilta.. keräsin kuvia talteen niin pohjapiirustuksista kuin sisustusideoistakin. Talovalmistajien nettisivut tulivat tutuiksi kun selailin hakemassa ideoita pohjapiirustusta varten valmiista talomalleista. Sopivaa ei kuitenkaan löytynyt..
Kulmatontille sijoitettavia malleja yleensäkkin oli nähtävillä melko vähän.
(Kolme ensimmäistä kuvaa on interneristä tallennettuja ideointikuvia).Pohjakuva täytyi piirtää saamamme tontin mukaisesti. Koska valitsemamme tontti oli kulmassa, täytyi suunnittelussa huomioida erilaisia asioita toimivuuden ja määräysten näkökulmasta.

Työnjako oli suunnittelussa seuraavanlainen;
minä suunnittelin pohjan luonnostelemalla sen käsin paperille ja mieheni piirsi sen puhtaaksi muokaten tilat siten että toteutus olisi mahdollinen.


 Valmis pohja mielytti meitä molempia ja siitä löytyi kaikki ne ominaisuudet ja asiat joita toivoimme, kompromisseja jouduttiin tekemään mutta olimme silti erittäin tyytyväisiä valmiiseen pohjaan.

Valmisteluiden jälkeen olimme valmiita aloittamaan rakentamisen...

-Ilona-

2 kommenttia:

  1. Olipas nuo sistustuskuvat ideoita herättäviä. Ei tää sisustaminen taida milloinkaan loppua. Meillä se ei muuton jälkeen kyllä ole edelleenkään valmis ja mieli on tainnut muuttua tässä matkan varrella. Nyt tuntuu että sisustuksen linja on selvillä, kunhan rahaa ja aikaa löytyisi toteutukseen :)

    VastaaPoista
  2. Hiljaa hyvä tulee.. Onneksi meillä ei paljon olemassaolevia kalusteita ollutkaan niin saa hankkia uudet kalusteet uuteen kotiin ja sisustukseen sopiviksi :)

    VastaaPoista