maanantai 16. heinäkuuta 2012

Mökkitie

Halusin aloittaa kirjoittamisen omakotitaloa rakentaessamme. Pohdin, että olisi ollut mukava jakaa rakentamisen tunnelmia kanssanne, kuvia, edistymisiä ja myös niitä epätoivon hetkiäkin. Mutta kuinkas sitten kävikään; aika ei todellakaan riittänyt blogin päivittämiseen. Iltaisin kun rakennustyömaalta tulimme mieheni kanssa kotiin oli iltapalan, saunan ja nukkumaanmenon aika.
Nyt vuotta myöhemmin talomme valmistuttua, haluan toki kertoa rakentamisen vaiheista teille ja päivittää kuvia valmiista kodistamme. 
Ensin kuitenkin vien teidät kesälomaani ja mökkeilyn maailmaan.. 
Kun loma on ohi ja arki koittaa pääsette tutustumaan uuteen omakotitaloomme :)


Kesääni kuuluu ehdottomasti mökkeily. Lomani alkaessa suuntasin kesämökillemme. Mökkimme on isoisäni rakentama rintamamiestalo, äitini kotitalo. Talo on rakennettu 50-luvulla. Myöhemmin se jäi kesäasunnoksi ja on sittemmin toiminut sukuni kesämökkinä.

 " Parasta mökissämme on siihen kuuluvat muistot: lapsuudessa vietetyt kesälomat perheen ja sukulaisten kesken."


Mökkimme on kaksikerroksinen. Alakerrasta löytyy tupakeittiö ja kolme kammaria. Yläkertaan kuljetaan pienen kuistin kautta. Tilat ylhäällä ovat kokeneet muodonmuutoksia viimevuosina. Olemme pyrkineet parantamaan toimivuutta yläkerrassa ja joka kesälle on uusi projekti toteutettavana. Tänä kesänä olemme uusineet keittiön yläkerrassa.

 

"Pihapiiriin kuuluu myös vanha navettarakennus. Sen toisessa päässä on varastotilat ja toisessa ulkosauna ja saunahuone. Takana sivussa sijaitsee puuliiveri. Kuvassa näkyy myös isoisän tekemä pihakaivon kansi ja pikku silta."


Ennen keittiössä oli pyöreä pienempi pöytä keskellä huonetta. Nurkassa isompi, 120cm leveä sänky, joka vei aivan liian paljon tilaa muutenkin pienestä huoneesta. Keittiönä toimi vanha puinen talonpoikaiskaappi ja pienempi lipasto samaa sarjaa. Ne olivat äärimmäisen epäkäytännölliset ja tavarat tuskin mahtuivat niihin.


Kaappeihin mahtuvat kaikki tarvitsemamme astiat, kuivaruuat ja kattilat, pannut ynnä muut tarvikkeet. Avohylly tuo lisätilaa ja mustiin metallitankoihin voi ripustaa tarvikkeita. Kahvinkeitin saa olla näkyvillä, sillä sitä tarvitaan usein :) Kahvi, kaakao ja tee on säilössä tasolla olevissa peltipurkeissa. Ruokapöytä on löytö kirpputorilta. Se odottaa valkoista maalia pintaansa.

 " Mustissa metallitangoissa roikkuu käsipyyhkeet ja pikkutavarat."

" Pieni ripaus huumoria sisustuksessa on aina paikallaan. Tälläkertaa sitä löytyy hyllynpäältä pahvikyltistä. (ei laillista, eikä laitonta väkijuomaa)."


Verhon takana on makuuhuone jonka esittelen teille myöhemmin. Vanha puuhella toimii, mutta sitä emme enää käytä. Lämmitykseen käytämme sähköllä toimivia pattereita. Oven takana on portaikko josta vinttiin tullaan. Portaikon yläpäässä, oven ulkopuolella on ulkokuisti jossa voi istua iltaa ja nauttia aamukahvit rauhassa. Vanha pyöreä ruokapöytä löysi paikkansa sieltä.


     
 
" Hellan päällä koristeena vanhat ruokailuvälineet. Saviruukussa piilossa vanhat pikku-lusikat."


" Maisema mökin pihasta. Huussin ulkoseinää koristaa äidin maalaamat kukkaset."


 Kumpa kesä ei päättyisi ikinä ja loma voisi jatkua ainiaan...

7 kommenttia:

 1. Tervetuloa blogimaailmaan! Kaunis on mökki ja onnistunut keittiöremontti!!
  :) Ihanaa lomaa!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Loma onkin jo lopuillaan ja täytyy ottaa vielä siitä kaikki ilo irti :)

  VastaaPoista
 3. Niin onkin.. useita kertoja kuljettu tuttu ja turvallinen ;)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa bloggailemaan! :)
  Tunnelmalliselta näyttää uusituissa tiloissa.

  VastaaPoista
 5. Hyvät puitteet kutsua serkut nisukahaviille :)

  VastaaPoista