torstai 13. helmikuuta 2014

Lomareissulla

Matkailu avartaa- sanotaan.. 

Onhan se aina ihanan rentouttavaa ja mukavaa vaihtaa maisemaa ja päästä tuulettumaan. Matkalaukut täyttyivät ja jo kotona selvisi, ettei tuliaisille ollut sijaa laukuissa; mutta tälläkertaa ei ollut matkan tarkoituksena kierrellä kauppoja ja shoppailla aamusta iltaan. 

Tämä lomareissu oli jotain muuta...
Matkalaukkuun oli pakattu tiiviisti lasketteluvaatteet, kypärät, lasit ja laskettelukengät. Ja tietenkin vähän muutakin vaatetta ja tarpeelliset tarvikkeet.Ensin lento Helsinki-Vantaalta Arlandaan. Siellä koneen vaihto ja lento Salzburgiin. Taksilla keskustaan juna-asemalle ja liput junaan Salzburgista Bad Gasteiniin...ja kerran vaihdoimme vielä junaa tuollakin välillä: suhteellisen rankkaa isojen matkatavaroiden kanssa kiiruhtaa laiturilta toiselle lähtevään junaan..mutta me ennätimme :)

Alppikylässä majoituimme majatalossa. Yöpaikka oli aivan hyvä. Tilat kodikkaat ja aamupala maittava.
Bad Gasteinin kylä oli kaunis pimenevässä illassa. Keskustassa virtasi vesiputous, huikeeta!


Seuraavana aamuna me heräsimme aikaisin ja aamupalan jälkeen suuntasimme kohti keskustaa. Päivä alkoi sumuisena mutta pian taivas alkoi repeillä ja aurinko lämmittää. Ja VAU mitkä maisemat. Ihan huikeita vuoren huippuja ja pitkiä laskettelurinteitä. Ensimmäinen nousu 2300metriin hissillä. Laskumme jakautui useaan eri erään: välillä täytyi pysähtyä lepuuttelemaan jalkoja ja nauttimaan maisemista rinneravintolassa, niin pitkiä rinteet olivat ettei niitä voinut kerralla laskea alas.

En voi sanoin kuvailla noita maisemia, eikä kuvatkaan kerro koko totuutta..

Uskomatonta että ylhäällä oli niin talviset maisemat ja alhaalla laaksossa nurmikko vihersi ja lunta ei ollut yhtään. Lämpötilat kohosivat päivällä jopa lähelle +10 astetta.
Olin usein haaveillut siitä, että Alpeilla olisi hienoa päästä laskemaan ja nähdä minkälaisia rinteitä ne tarjoavat. Jokavuotinen Lapin laskettelureissu jää nyt tekemättä, mutta kyllä tästä kokemuksesta riittää nautittavaa koko kevät-talveksi. Ehkä ensi vuonna sitten Leville...tai sitten suuntaamme takaisin Bad Gasteiniin.


Laskettelupäivien jälkeen suuntasimme takaisin Salzburgin kaupunkiin- vanhaan kaupunkiin. Yövyimme siellä ja meillä oli paljon aikaa kulkea pieniä kiemurtelevia pikku katuja ja vierailla linnassa katsomassa upeita maisemia. Söimme hyvin lomamme aikana ja nautimme olostamme todella.Viimeisenä päivänä vierailimme rakennus- ja sisustusalanmessuilla Salzburgissa. Ideoita ja nähtävää riitti myös siellä. Lisää messuista tuonnempana.


Kiitos ihana Itävalta, Salzburg ja Bad Gastein! Alpeille tullaan vielä uudestaan laskettelemaan- Se on varma!!

-Ilona-

1 kommentti:

  1. Kivoja matkakuulumisia!! Tuolla vois itekin joskus käydä, tosin tuota laskettelua en oo harrastanu miesmuistiin....! Mutta hienot alppimaisemat! :)

    VastaaPoista