sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kitchen


Ihana auringonpaiste paljasti tänään kaikki pienetkin villakoirat jotka olivat kotiutuneet meille.
Oli pakko tarttua imurinvarteen ja rättiin, siivoilla kaikki pois. Innostuin sitten myös kuvaamaan teille keittiömme. En muistaakseni ole sitä teille aikaisemmin paljastanutkaan..


Keittiö on avara ja myös avonainen olohuoneeseen päin. Halusin siitä juuri tällaisen. On kiva kokkailla avonaisessa keittiössä ja katsoa samalla vaikka telkkaria (joka tosin on meillä enää harvoin auki..hyvä tietysti niin). Ruokapöytä on ihan keittiön vieressä.


 

Keittiön ovet ovat kiiltävää valkoista kalvoa ja taso 4mm laminaattia. Vetiminä uravetimet. Välitilaan laitoimme valokuvatapetin ja sen päälle kirkkaan lasin suojaamaan roiskeilta. Valokuvasta tykkään todella paljon. Keittiö olikin jonkin aikaa ilman sitä ja nyt kun saimme sen asennettua- se tuntuu juuri sopivalta kodin muuhun tyyliin :)




 Kuvassa on peltomaisemaa ja taivasta. Maisemassa mutkittelee maantie ja kuva on mustavalkoinen.
Keittiön hana on mukavan moderni. Vähän erilainen.. :)




Jääkaapin vieressä meillä on niin sanottu "aamupala-kaappi". (Tai sillä nimellä olen sitä kutsunut).
Kaappi kätkee sisäänsä mikron, leivänpaahtimen ja vedenkeittimen, sekä kahvit, kaakaon ja teen. Leivät majailevat myös tässä kaapissa. Ainoastaan kahvinkeitin ja kahvikone saavat oleilla näkyvillä. Tykkään että keittiö pysyy siistinä ja mahdollisimman vähän tavaraa on esillä. Tämä on ollut äärimmäisen toimiva juttu meillä.



Tarkkasilmäiset ehkä huomasivat että katosta ei laskeudu tavallista liesituuletinta laisinkaan. Koska katto on korkea, en halunnut että keskellä keittiötä oli liesituuletinta. Olisi myös häiritsevää jos se olisi juuri katseen korkeudelle ruokaa laittaessa. Nyt näkymä on avoin keittiöstä olohuoneen isoihin ikkunoihin ja etupihalle. 




Liesituuletin on asennettu saarekkeeseen heti lieden ääreen. Se suojaa muuta saareketta roiskeilta ja imee höyryt. Liesituuletin toimii aktiivihiilisuodattimella ja puhaltaa puhdistetun ilman takaisin huoneilmaan saarekkeen toiselta puolelta.
Saarekkeen ääreen, olohuoneen puolelle on tarkoitus vielä ostaa muutama baarijakkara.



Liesituulettimen vieressä on tasosta ylös nouseva pistoketorni.




Ikeasta ostetut metalliset ritilät ovat sopivat lieden vierelle. Niiden päälle on helppo nostaa kuumat kattilat ja pannut. Saareke toimii myös kätevänä noutopöytänä, eikä ruokia tarvitse nostaa pöytään asti. Helpottaa kovasti, kun on isompi porukka syömässä. Täytyykin myöntää että olen innokkaampi leipuri ja ruuan laittaja kuin ennen.. nyt keittiössä todella mahtuu puuhastelemaan verrattaen edellisiin, pieniin vuokra-asuntojen keittiöihin.



Tässä muutamia kuvia keittiöstä valot päällä. Kattospotit antavat tietysti tarpeellisen yleisvalon, mutta kivat yksityiskohdat on kalusteisiin sijoitetut valot. Maitolasien takaa hohtava valo on pehmeä illan hämyssä- samaa maitolasia ja valonauhaa löytyy takan takaa, jonka olenkin jo aikaisemmin esitellyt. 



Valonauhaa löytyy niinikää kaappien päältä ja alta.  
Olohuoneeseenkin on tullut kolme valaisinta kattoon. Nämä ovat olleetkin jo aikaa valmiiksi ostettuna, mutta "kaikki ajallaan" :)




Tässä keittiömme tällähetkellä.. Muutamia viimeistelyjä vailla (huomaa ikkunasta puuttuvat kaksi listan pätkää).. Mutta mitäpä olisikaan talo ilman paria puuttuvaa peitelistaa?!

-Ilona-

7 kommenttia:

  1. Ihanan selkeä ja avara keittiö, ei mitään ylimääräistä esillä. Tällaisesta itekkin haaveilen sitten sinne meijän unelmataloon. ;)

    Ja tuo valokuvatapetti on kyllä hieno!

    -Niina

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää :) Tiiäkkö nuo olkkarin valot on aivan ykköset!!! Ne sopii niin hyvin teidän olkkariin!!! IHANAT :)ps. Minäkin haluan ;)

    t.Päivi

    VastaaPoista
  3. Kiitos kehuista :) Keittiön pöydän päältä valaisin vielä puuttuu,mutta muutama hyvä vaihtoehto on jo katsottuna. Ehkä mukailen siinä samaa pyöreää muotoa kuin olohuoneen valoissakin.

    VastaaPoista
  4. Upean näköinen keittiö! Vaikuttaa tosi selkeältä ja toimivalta. Toisaalta tunnelma on kuitenkin seesteisen rauhallinen. Mistä tapettimallistosta löysitte mustavalkoisen valokuvatapetin peltomaisemasta? Itsellä on myös ollut hakusessa, mutta ei ole vielä löytynyt..

    t.Hanna

    VastaaPoista
  5. Olipa tylsä ja asumattoman näkönen!

    VastaaPoista
  6. Juuri tällaista saarekeratkaisua mietin myös meille. Onko tuo liesituuletin kovin äänekäs ja riittääkö poistamaan huoneilmasta käryt? Viimeistellyn ja kauniin näköinen keittiö teillä.

    VastaaPoista
  7. Mistä olette hankkineet välitilan maisematapetin?

    VastaaPoista