tiistai 29. huhtikuuta 2014

Menolippu - ilman paluulippua.


Oletteko koskaan haaveilleet asumisesta ulkomailla?
Pohtineet sitä, että voisi pitää sapattivuoden ja nauttia omasta ajasta jossain lämpöisessä,
kaukana arjen kiireestä ja kaikesta siitä tavallisesta, mihin jo vuosien ajan on juurtunut.


Kuvittele oma arkesi nyt. Mieti hetki työviikkosi kulkua.
Meille useille se näyttäytyy hyvin samankaltaisena aamusta toiseen, viikosta toiseen, vuodesta toiseen...
Heräät arkiaamuun, nouset ja puet, juot aamukahvit ja syöt aamupalan.
(Jos sinulla on lapsia herätät heidät, puette ja syötte, pakkaatte itsenne autoon ja ajatte hoitopaikan, kerhon, eskarin tai koulun kautta). Sen jälkeen itse suuntaat aamuruuhkassa työpaikallesi,
vilkuilet ehkä kelloa sillä pelkäät myöhästyväsi..olisi pitänyt lähteä viisi minuuttia aikaisemmin.
Teet työpäiväsi hyvin ja töiden jälkeen poimit rakkaat kullannuppusi auton kyytiin
... ja kun tiistai koittaa heräät, pukeudut, juot kahvit ja syöt aamupalan ja matkustat töihin..
..ja niin arki meitä kuljettaa..
(Tämä lienee aika karkeaa selontekoa arjen kulusta, mutta lukekaa esimerkkini kuitenkin hymyssäsuin ja pilke silmäkulmassa).

Entä jos kaikki olisikin hieman eritavalla.
Voisit pakata kaiken arkisen pakettiin ja kirjoittaa päälle paksulla tussilla: avataan vuoden päästä.
Miltä se tuntuisikaan?




Useille tämä haavekuva jääkin usein vain haaveiluksi, eikä kaikki kuitenkaan ole valmiita suuriin muutoksiin arjessaan. Mutta ehkä tässäkin voisi ottaa askeleen eteenpäin kohti haaveiden toteutusta, jos ne todella ovat sellaisia joita haluaa toteuttaa. Eihän se ihan mahdoton ajatus ole. Eihän?
Tietenkään mitään vikaa ei ole siinä arkisessa puurtamisessakaan ja arjestakin saa vaihtelevaa pienin piristyksin, mutta yhä useammin kuulen työtovereiden ja tuttavien suusta nämä samaiset haavekuvat sapattivuodesta.








Tunnen muutamia jotka ovat toteuttaneet haaveensa ja kuulosteltuani heidän mietteitään, ovat he olleet erityisen tyytyväisiä sapattivuoden pitoon. Vuoden sapatti on tehnyt hyvää koko perheelle. On voitu pysähtyä nauttimaan yhteisestä ajasta. Työkiireet eivät ole kiristäneet mieltä ja elämä on ollut mahdollisesta koti-ikävästä huolimatta ihanaa, vaihtelevaa ja tuonut tuleviin arkiin kauniita muistoja.
Arvostan heitä jotka uskaltautuvat ja tekevät haaveistaan totta.
Ehkä tämänkaltainen haave on myös itselläni mielessä...ehkä jonain päivänä sen toteutankin.




Pieni palanen tästä sapattiajasta on kuitenkin käymässä minulle mahdolliseksi. 
Eihän sen välttämättä tarvitse olla kokonainen vuosi tai edes puolikas sellainen. Pienikin pätkä arjesta irtaantumiseen riittää.


Varasimme mieheni kanssa menolipun lämpöiseen.
Menolippu... Ah, kuinka mukava ajatus...menolippu-menolippu-menolippu..eikä ollenkaan paluulippua :)


Tottakai sellaisen varaammekin myöhemmin, mutta katsotaan mistä sen varaamme ja koska.
Tarkoituksemme on matkustaa määränpäähän viettämään yhteistä aikaa ja sieltä noin kuukauden kuluttua matkaamme takaisin, mutta mistä lennämme, junailemme tai aaltoilemme itsemme kotiin, sitä emme vielä tiedä. Haluamme matkallamme seikkailla hieman.
Aikaa on kuitenkin niin paljon että ehdimme käydä useassa paikassa reissullamme ja sen jälkeen saapua kotiin rikkaampina.



Pieni pala sapattia siis luvassa.
Nyt voi matkakuume vapaasti tulla, sillä siihen on luvassa helpotusta syksymmällä kuukauden verran.

(Postauksen kuvat ovat edelliseltä lomamatkaltamme Espanjasta, syksyllä 2013).
-Ilona-

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Weekly snapshots

Tässä kuvia kuluneelta viikolta...

 (Alkuviikon saliaamut)

 (Salil eka..klo 5)

(Energiaa hedelmistä)

(Uusi tuttavuus; työkaverini uusi koira)

 (Lounastunti)

(Koulun kahviautomaatilla)

 (Koulutehtäviä)


(Opiskelua)

(Tehtävien parissa ahertaminen palkittiin)

 (Mittakaavaa..)

 (Matkalainen)

 (Uudet kesäkengät)

(Lenkkeilyä aurinkoisessa kevätsäässä)

 (Artek-yritysvierailu)


 (Aero-yritysvierailu)

(Uusia työtehtäviä)

 (Matkaevästä junassa)

 (Gluteenitonta leivontaa)

(Porkkanakakkua sunnuntaihin)

Uutta viikkoa kohti uusin suunnitelmin,
valppaana ja avoimin mielin.

-Ilona-

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Askeleita elämässä-kohti unelmia.


Tässä näette jotain sellaista mitä kannan aina mukanani. Tämä postikortti on henkilökohtaisesti minulle tärkeä kahdestakin syystä:
Ensinnäkin tämän kortin sanoma on sellainen johon palaan yhä uudelleen. Tämä on tärkeä elämänohje jota pyrin noudattamaan. Kyse on haaveiden ja unelmien tavoittelusta. Kaikilla meillä on unelmia ja haaveita; osa niistä on hulluja lapsuuden haaveita, joista on vain voinut nähdä unta. Sellaisia satukuvia ja jonkin lapsuudessa koetun elämyksen tuottamia.
Toiset haaveilevat arkisista asioista kuten perheestä, omasta talosta ja pitkästä terveestä elämästä.
Haaveilun kohteita ovat myös uraan liittyvät unelmat.  Joku haaveilee omasta pienestä kahvilasta keskustan kupeessa, jossa tarjoillaan itseleivottuja mustikkamuffineja ja erikoiskahveja. Joku urasta ison yrityksen johtajana. Olipa haave mikä tahansa se ei ole koskaan väärä,  huono tai turha.
Haaveilu ja unelmointi vie meidät hetkeksi pois arjen kiireestä ja antaa usein lisäpuhtia arkeen. Se että unelmoi jostakin,  on mielestäni ihanaa ja kiinnostavaa. Mielelläni kuulen ihmisten unelmista,  se antaa myös minulle uusia kulmia oman unelman tavoitteluun. 

Unelman tavoittelu on mahtava asia ja siirrot joita sen eteen on valmis tekemään on kannustettavaa. Ärsyttävää jos unelmoidessaan ihmiset ajattelevat että "eihän se koskaan voi minulle tapahtua" tai että "se ei ole minua varten". Kaikki on saavutettavissa ja kaikki on mahdollista. Miksi ei voisi olla?
Jos todella tuntee paloa jotain asiaa kohtaan ja unelmoi saavuttavansa unelmansa on syytä pohtia ihan konkreettisella tasolla,  mitkä asiat voisivat viedä tavoitteisiin.  Mikään ei ole mahdotonta. 

Tämä aihe on minulle todella tärkeä. Olen ikuinen unelmoija ja haaveilija. Kuljen pää pilvissä mutta jalat tiukasti maassa. Viime vuosina olen miettinyt erityisen paljon omia tavoitteitani. Olen palannut ajatuksissani takaisin lapsuuden haaveisiin,  kulkenut matkan siihen kun valitsin opiskelupaikan lukion jälkeen..ja mitkä olivatkaan tavoitteeni silloin. 
Unelman saavuttaminen vaatii pieniä askelia kerrallaan ja on turhaa haukata liian isoja paloja kerrallaan. Kun malttaa tehdä asiat kunnolla ja huolella huomaa pian miten palaset ikäänkuin loksahtavat paikalleen.

Oma unelmani liittyy työuraan. Olen luova persoona ja unelmani on tehdä luovaa sekä monipuolista työtä luovalla alalla. Haluan luoda sisustussuunnittelijan työhöni lisää ulottuvuuksia ja pystyä työllistymään yhä laajemmalla ja luovuutta vaativalla sektorilla. Listasin konkreettisesti asioita mitkä minut voisivat viedä lähemmäksi unelmaani ja henkilökohtaisia tavoitteitani työuralla.  Isona yksittäisenä seikkana nousi esiin itsensä kehittäminen; kouluttautuminen ja kokemus. 
Mikä olisikaan parempi tapa kehittää osaamistaan kuin jatkokouluttautua. Olen aikaisemmalta koulutukseltani sisustus- ja tekstiili muotoilija ja opintojen jälkeen olen työskennellyt sisustussuunnittelija kohta viisi vuotta.
Etsin unelmaani sopivia koulutuksia ja löysin jotain mielenkiintoista. Suorastaan huomasin kuinka yksi pala loksahti paikalleen elämäni palapelissä. Siinä se oli koneen ruudulla kuin tarjottimella;  Helsinki Design School ja Visualistin tutkinto.  Mietin vain hetken ja hain kouluun onnekkain seurauksin ;)

Koulu on antanut minulle lisää uskallusta:
LÄHTEÄ HALUAMANI PERÄÄN,  SILLÄ JOS EN LÄHDE EN KOSKAAN SAA SITÄ.

Olen saanut lisää rohkeutta:
KYSYÄ, SILLÄ JOS EN KYSY ON VASTAUS AINA EI.

Olen saanut lisää kannustusta:
ASTUA ETEENPÄIN, SILLÄ JOS EN ASTU OLEN AINA SAMASSA PAIKASSA.

Postikortin ohjeita noudattamalla olen taas menossa eteenpäin kohti unelmaani. 
Koulu on mitä inspiroivin ympäristö kouluttautua ja kerätä lisää ammattitaitoa. Teen edelleen suurella mielenkiinnolla työtäni sisustussuunnittelijana ja suoritan tutkintoa etäopiskeluna. Tämä etäopiskelun mahdollisuus on yksi osoitus siitä, että voi kulkea pää pilvissä mutta jalat turvallisesti maassa. Koulusta saatu tieto, inspiraatio ja opastus on jo nyt tuonut työarkeeni uusia kulmia ja ajatuksia joita olen päässyt hyödyntämään. Upeat opiskelijat ryhmässäni antavat lisäarvoa koulunkäyntiin. Koulusta voin kertoa teille myöhemmin lisää, sillä siitä riittää jaettavaa todella paljon.

Konkreettisia askelia kohti unelmani saavuttamista on ollut askeleen ottaminen eteenpäin ja kouluun hakeminen.
Koulun myötä olen löytänyt upeita yhteistyöyrityksiä joille tulen tekemään luovuutta vaativia toimeksiantoja. Näistäkin voin varmasti kertoa myöhemmin lisää ;)
Tämä yhdistetty työ- ja koulureissu on ollut mitä antoisin,  siksi matkustan jälleen kotiin rikkaampana.

Ainiin. Melkein unohdin;
Postikortti on tärkeä toisestakin syystä: olen saanut sen siskoltani joka kortin myötä rohkaisi pikku-siskoaan tavoittelemaan unelmiaan yhä rohkeammin.

"Antakaa itsellenne aikaa unelmointiin ja luvatkaa että teette kaikkenne saavuttaaksenne itsellenne tärkeät haaveet". 

-Ilona-

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kotiin rikkaampana

Hyvää yötä.
Työreissu alkaa olla takanapäin ja huomenna illalla suuntaan kohti kotia. Vaikkakaan majapaikkani patjoissa ei vikaa olekaan, on äärimmäisen mukavaa nukahtaa huomenna omaan sänkyyn. Tunnelma täällä on ollut energinen ja tapaamiset ja työtehtävät ovat sujuneet hyvin.  Reissun saldo on ollut yllättävä ja uudet yhteistyökuviot tuovat uutta puhtia arkeen. Työpöytä tulee olemaan täynnä mutta voi että, miten kiinnostavia ne tulevat olemaankaan.
Tältä reissulta on myös kotiin viemisiksi kaksi paria uusia kesäkenkiä ja juhlamekon sekä tekemäni ostoslistan raitaneule. Kyllähän sitä aina sen verran laukkuun tilaa saadaan että voi vähän shoppailla.
Nämä päivitykset tulevat ilman kuvamateriaalia mutta lupaan päivittää sitäkin, kun pääsen kotikoneen ääreen.
..nyt hyvää yötä, aamulla aikainen herätys ja yritysvierailuja luvassa..
Taidan ottaa uudet kesäkengät käyttööni.

-Ilona-

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Isolle kirkolle

Huomenta ja terkut junasta!

Heräsin tänään ennen kukon laulua ja nopeasti pukeuduin ja siistiydyin työmatkaa varten. Oli ihan pakko ennättää vähän suoristaa hiuslatvaa kun oli yön jäljiltä tukka mitä pörröisin ;) Ennätin ja onneksi oli kaapissa valmiiksi keitettyjä munia nopeaa aamupalaa varten. Työreissuni kestää viikonlopun yli ja piti yrittää järkeillä pieneen vedettävään matkalaukkuun mukaan kaikki tarpeellinen.  Mukaan pakkasin myös lenkkikengät ja lenkkivaatteet.  Aivan huikean keväistä säätä on luvattu koko viikoksi Helsinkiin joten tottakai täytyy hyödyntää illat ulkoillen. Itseasiassa ajattelin pakata mukaan toiset vähän siistimmät kengät vaihtoehdoksi vanhoille rönttösille jotka mukavuudenhalusta laitoin aamulla jalkaani.  Mutta päädyin kenkävalinnassani vaihtamaan korkkarit ja jakun lenkkareihin ja juoksuvaatteisiin :) 
Mukana laukussa tottakai myös kannettava ja työkansiot.  Ihmettelen miten sitä naisena saakaan niin paljon aina pakattua mukaan kaikenlaista ;)

Kunhan juna ennättää perille pääsen oitis nauttimaan runsasta aamupalaa. Tapaan tänään uusia ihmisiä ja pääsen tekemään yhteistyötä minulle uusissa projekteissa. Myöhemmin viikolla pääsen jälleen inspiroivaan ympäristöön ihanien luovien naisten kanssa, luvassa yritysvierailuja ja roppakaupalla uusia ideoita ja tietoa kotiin vietäväksi. Upeaa! Ihana uusi kevät! Voisiko työviikko pääsiäisen jälkeen paremmin alkaakkaan? Täällä ainakin olisi paljon positiivisuutta ja intoa vaikka muille jakaa. 

Energistä työviikkoa kaikille!

-Ilona-

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Shopping list

Eilinen vaatekaappien siivous sai minut ajattelemaan pukeutumistani uudesta näkökulmasta.
En ole mikään "himoshoppailija" ja täytynee myöntää että viimeaikaiset ostokset ovat jääneet vähemmälle. Olen suoraansanottuna laiska vaatekaupassa kävijä enkä myöskään vietä aikaani nettiostoksia tehden. Pidän samoja vaatteita viimeiseen asti ja heitän ne pois vasta kun tilanne todella niin vaatii. Ostan alennusmyynneistä ja silloinkin haalin vaatteita sieltä täältä pohtimatta, sopivatko ne yhteen.

Noh, nyt kun kaapista viimein lähti ne loputkin nukkavierut keräykseen, voin huokaista helpotuksesta ja lähteä kesävaatteiden ostoon hyvillä mielin.
Tälläkertaa ajattelin suunnitella etukäteen mitä lähden itselleni hankkimaan.
Tässä hieman suunnitelmaa siitä, mikä olisi tulevan kesän tyyli. Päätin heittää rokkityylini hetkeksi sivuun ja keskittyä klassisempaan tyyliin.

Keräsin kuvia vaatteista ja asusteista joita tarvitsen. Joukosta löytyy muutama vaate ja asuste jotka minulta jo löytyvät. Päätin helpottaa laiskaa shoppailija luonnettani hankkimalla vaatteita, joita voi helposti yhdistellä keskenään tyyliä menettämättä.
Kokeilin leikkimielisesti yhdistellä ylläolevia juttuja keskenään luoden asukokonaisuuksia erilaisiin tilaisuuksiin ja tilanteisiin..


Nice to wear on arkinen työasuksikin sopiva kokonaisuus. Ihastuin lippalakkiin ja tilaisuudesta riippuen sen voi jättää kokonaisuudesta poiskin.



Paljastus: kun jotkut myöntävät olevansa laukku- tai kenkäfriikkejä, niin minä paljastan olevani bikinifriikki. Ostelen bikinejä kasapäin ja todellisuudessa ehdin käyttämään niistä vain muutamia. Suomessa en rannalla edes viihdy, joten bikinit näkee päälläni mökillä ja ulkomaan lomamatkalla :) Ehkä kuitenkin parit uudet tälle kesää..heitinhän jo muutamat merivedestä haalistuneet biksut pois.


Yllätyin kokonaisuuksia suunnitellessa, että kuosina vaatteissa esiintyy raita. En ole aiemmin ollut ollenkaan raidan ystävä, mutta nyt se mielyttää silmää. Hankin kokeilumielessä talvella pari raitapaitaa ja olen todella pitänyt niistä.


Casual on ehkä suosikkini näistä kaikista. Jakku on ehkä lempivaatteeni ja niitä minulta löytyykin kaapista jo useita. Niihin on todella helppo yhdistää paitoja ja kenkä- sekä laukkuvalinnalla voi tyyliä muutella rennommasta siistimpään.


Sporttityyliä pitäisin varmasti kesäiltojen pyöräretkillä. Ehdottomasti hankintalistan ykkösenä on hyvät istuvat shortsit.


Ja lämpimiin kesäiltoihin terassille siistit shortsit, toppi ja jakku.


Hauska kokeilu ostoslistan tekemiseen. Tämä selkeytti ajatuksiani paljonkin...
Nyt vain shoppailupäivää odottamaan ja suunnittelemaan.
(Ensin täytyy kysyä rakkaalta työkaveriltani lupa näiden ostosten tekemiseen, hän kun osaa aina valita oikeat vaatteet ja asusteet ylleen. Kadehdittavaa...)   :)

-Ilona-

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kevät ja siivous

Ihana lintujen sirpitys ulkona, ihana aurinko joka tulvii sisään ikkunoista valaisten huushollia. 
Ihana kiiltävä käytävän lattialaatta jonka tummalta pinnalta armottomasti näkyy pienikin laskeutunut hiukkanen.


..tämä saakin aikaan suursiivon. Tulee ehdoton tarve päästä eroon kaikesta ylimääräisestä tavarasta joka on kertynyt pitkän apean talven jäljiltä kaappeihin ja nurkkiin.
(Eihän talveni varsin apea ollut, mutta se sana olkoon voimana sille mielikuvalle mikä juuri käväisi mielessäni).

Tämä sai aikaan siivous-sunnuntain:

-Aloitin vaatehuoneesta heittämällä kaikki epäkurantit vaatteet keräykseen. Pusseja kertyi 8, joista jokainen on niin täynnä, että muovipusseihin painetut kauppalogot venyivät muodottomiksi :)


-Siirryin tuulikaapin kaappeihin ja siivosin talviset takit ja asusteet pesukoneen kautta ylähyllyjen koreihin siistiin järjestykseen.

-Jatkoin matkaani kodinhoitohuoneeseen ja tyhjensin kaappien sisällön lattialle. Järjestelin ja heittelin jälleen nukkavierut vaatteet pusseihin keräyslaatikkoa odottomaan.

-4 koneellista pyykkiä.

-Kipeytynyt alaselkä siivousurakasta.

-2 isoa kahvikuppia urakan päätteeksi ja jättikokoinen iltapala.

-Super hyvä mieli! :)

..ja hei. Kaiken tämän uurastuksen ansiosta löysin kauan kadoksissa olleen kodinhoitohuoneen tason. 
(Miten ne puhtaat pyykit on niin kovin vaikea viedä sinne vaatehuoneeseen ?!).


 Pienentyneen vaatevaraston vuoksi on ihan pakko :) mennä ostamaan uusia keväisiä ja kesäisiä vaatteita.
Nyt suunnittelemaan uutta kesäluukkia!

-Ilona-